Despre Colegiul Tehnic “C.D. Nenitescu” Baia Mare

           Colegiul Tehnic “C. D. Nenitescu” Baia Mare a fost fondat în anul 1972 cu numele “liceul industrial metalurgic” şi a funcţionat în clădirea Liceului nr. 2. În 1975 şcoala s-a mutat în clădirea în care funcţionează azi, pe strada Luminişului nr.1.

            În condiţiile unei restructurări a sistemului educaţional din România, intensificată mai ales după anul 1997, şcoala noastră s-a orientat spre noi domenii de formare profesională, răspunzând astfel direcţiilor de dezvoltare ale zonei Baia Mare: resurse naturale şi protecţia mediului. Astfel pregătim elevi pentru specializarea protecţia mediului şi din 2002 pentru reciclarea materialelor organice şi anorganice.

             Timp de 30 de ani în activitatea şcolii s-au înregistrat numeroase transformări.

            Ministerul Educaţiei a decis să utilizeze vechiul nume al şcolii fără să ţină seama de faptul că profilul metalurgic nu mai avea viitor pe piaţa muncii. După 1992 numărul claselor cu profil chimie industrială şi profil tehnic au crescut.

             Ţinând seamă de domeniul de formare profesională din şcoala noastră, Consiliul de administraţie al şcolii a hotărât în 1997 să ceară Ministerului Educaţiei să schimbe numele şcolii noastre în  Colegiul Tehnic “C. D. Nenitescu”

           În condiţiile restructurării sistemului educaţional din România început din anul 1998-1999, şcoala noastră s-a orientat spre un nou domeniu de formare profesională, adecvat zonei Baia Mare: resurse naturale şi protecţia mediului. Numărul claselor din acest domeniu este în creştere în şcoala noastră, tinzând să devină o prioritate.

 Ziua Verde a Eco-Scolilor din România

     Ediția din acest an 

Ziua Mondială a Alimentației

În fiecare an, în data de 16 octombrie, se sărbătorește Ziua Internațională a Alimentației. Anul acesta, școala noastră a ținut să marcheze această zi, prin realizarea unei sesiuni de comunicări și expoziție de desene pe tema ”Mănâncă sănătos – fii sănătos”.

Elevii de azi, cetăţenii de mâine!

În ultimii ani, zonele urbane au devenit depozite globale de carbon din cauza lipsei de spaţii verzi. Sursa principală a carbonului este numărul mare de maşini, iar arbori sunt din ce în ce mai puţini deoarece s-au tăiat de pe marginea şoselelor pentru încă o bandă în plus.  

Read more...

Ecologizare la Nenițescu

A venit toamna. Odată cu ea frunzele au îngălbenit şi au început să cadă formând un covor gros la suprafaţa pământului. Elevii de la Colegiul Tehnic C. D. Neniţescu, coordonaţi de domnul profesor Stavilă Cristi, au hotărât să curețe curtea liceului.

Tinerii de la Neniţescu protejează păsările

În data de 17.11.2015, la Colegiul Tehnic “C. D. Neniţescu” au realizat o acțiune educativă cu tema ”Protejarea păsărilor” în cadrul căruia au construit și montat căsuţe pentru păsări. Scopul acestei activităţii educative a fost conştientizarea faptului că şi păsările au nevoie de un loc unde să se odihnească şi să se adăpostească.

Concurs de colectare selectivă a deșeurilor

   Fiecare dintre noi, ca reprezentat al comunităţii, are obligaţia de a contribui la  procesul de ecologizare a propriului oraş. Cum? Colectând selectiv deșeurile.

    În acest sens, în cadrul liceului se desfășoară pe parcursul unui an școlar, concursul „Colţul de reciclare din clasa mea"

Concursul studențesc de Industrie Alimentară

COSTA 2015

     Ediția din acest an a Concursului Studențesc de Tehnologie Alimentară COSTA 2015, organizat de către Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Centrul Universitar Nord din Baia Mare, Facultatea de Științe, Departamentul de Chimie – Biologie, s-a desfășurat la Cantina Centrului Universitar de Nord din Baia Mare în data de 8 decembrie

Învață să dăruiești

    Decembrie – ultima lună din an, cunoscută și sub denumirea de luna cadourilor, este cea mai îndrăgită lună din an și cea mai așteptată de către copii, nu numai datorită faptului că aduce așteptata vacanță de iarnă, cât și admosferei de sărbătoare care o însoțește.

Halloween

  Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii. Este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie.

Protejarea resurselor

     Ediția din acest an a Concursului

Elevii de azi, cetăţenii de mâine!

În ultimii ani, zonele urbane au devenit depozite globale de carbon din cauza lipsei de spaţii verzi. Sursa principală a carbonului este numărul mare de maşini, iar arbori sunt din ce în ce mai puţini deoarece s-au tăiat de pe marginea şoselelor pentru încă o bandă în plus. 

© 2015 by Colegiul Tehnic “C.D. Nenitescu” Baia Mare.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now