top of page

       Fiecare dintre noi, ca reprezentat al comunităţii, are obligaţia de a contribui la  procesul de ecologizare a propriului oraş. Cum? Colectând selectiv deșeurile. În acest sens, în cadrul liceului se desfășoară pe parcursul unui an școlar, concursul „Colţul de reciclare din clasa mea” care constă în confecționarea în fiecare clasă, a unor kit-uri de colectare a deșeurilor și colectarea selectivă a acestora, pe următoarele categorii:

  1. Hârtie şi cartoane (ziare, reviste, tipărituri, cutii de detergenţi, de cereale etc.);

  2. Ambalaje PET şi alte materiale plastice (pungi, folii, cutii de iaurt, butelii de la produse cosmetice şi de curăţenie etc.), ce pot fi reciclate;

  3. Deșeuri din echipamente electrice și electronice (DEEE).

        Și în acest an, confecţionarea kit-urilor de colectare a reprezentat un frumos proces de creaţie, care le-a permis elevilor să dea frâu liber imaginaţiei şi să îşi testeze creativitatea.

         În „Colţul” astfel amenajat, fiecare clasă colectează selectiv deșeurile, pe care profesorii le contorizează la fiecare două săptămâni, alcătuind clasamentele parţiale pentru fiecare clasă.

       Deșeurile colectate și depozitate selectiv sunt valorificate la punctele “REMAT” ( hârtie şi cartoane, ambalaje PET şi alte materiale plastice), iar DEEE-urile sunt contorizate în cadrul programului educaţional de protecţie a mediului „Patrula de reciclare” (organizat de Asociaţia Română pentru Reciclare, RoRec, la care participăm din 2012) .

       La sfârșitul anului școlar se premiază cel mai reprezentativ „Colţ de reciclare”, respectiv cea mai mare cantitate de deșeuri colectată.

bottom of page